Nou turisme, noves ciutats: Girona, ciutat intel·ligent

16 Dec
2015

El proper dijous 17 de desembre a les 19h el Centre Cívic del Barri Vell – Mercadal (Girona) acull la segona jornada del cicle de xerrades divulgatives “Càpsules de ciència”.

En aquesta edició, parlarem sobre “Nou turisme, noves ciutats: Girona, ciutat intel·ligent”. Es mantindrà una conversa entre Pep Lluís de la Rosa, director del Màster en Smart Cities de la Universitat de Girona i CEO del TECNIO Centre Easy, Maurici Carbó, professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i amb Marta Madrenas, tinenta d’alcalde, regidora adjunta a l’alcalde i regidora d’Urbanisme i Activitats i de Dinamització del Territori.

En aquesta cita amb la ciència descobrirem la relació entre turisme i ciutats intel·ligents, donant resposta a diferents qüestions:

  • Què són les Smart Cities
  • Com ha evolucionat el turisme per adaptar-se a les noves necessitats dels usuaris
  • Com s’està transformant la societat de la informació amb la irrupció de les tecnologies
  • Què en sabem del projecte Smart City de Girona

 

Càpsules de Ciència és una oportunitat per a la ciutadania de relacionar-se amb la ciència i els científics. No hi ha en aquests moments a Girona una oferta de divulgació científica amb les característiques que proposa el cicle: format breu i participatiu.

Amb aquesta iniciativa s’atén una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat: la Recerca i la Innovació Responsables. La RRI pretén que tots els actors implicats (investigadors, ciutadans, polítics, empresaris, etc.) treballin conjuntament per tal que els processos i resultats de la recerca i la innovació estiguin alineats amb les expectatives i confiança de la societat per la ciència.

L’activitat és una proposta organitzada conjuntament entre Òmnium Gironès, la Universitat de Girona (UdG) i el Diari ARA i tindrà lloc cada tercer dijous de mes –des del novembre fins l’abril de l’any que ve– a les 19:00 h al Centre Cívic de Barri Vell (Girona).

Més informació aquí.

Social Media Team
author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*