Smart Cities Master a la Universitat de Girona

05 Sep
2016

Smart Cities Master a la UdG, les fotos del dia!

Presentació del Smart Cities Master a la Universitat de Girona
Segueix l ‘actualitat del TECNIO Centre Easy i del Màster Smart Cities

Smart Cities Master a la Universitat de Girona |
L’edició 2015-2016 del Smart Cities Master  de la Universitat de Girona, únic al món, ha comptat amb la participació de 12 alumnes de 4 països diferents. Durant el darrer any, la ciutat holandesa de Schiedam ha estat el cas pilot per a l’elaboració de treballs d’innovació dirigits a la gestió urbana intel·ligent, eficient i sostenible. La inauguració de la jornada ha comptat amb la participació de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, qui ha remarcat la importància de l’aposta per les noves tecnologies i la connexió entre universitats i institucions.
També hem comptat amb la participació de Joana Barbany, tinent alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert amb adscripció de la Regidoria de Comerç de Sant Cugat, afirmant la seva aposta per la innovació i el nou projecte de col·laboració amb el Màster Ofician en Smart Cities de la Universitat de Girona. Per tant, Sant Cugat es converteix en un nou punt de conexió pel proper curs on els estudiants podran realitzar els seus treballs de final de màster amb un projecte real de ciutat intel·ligent amb Sant Cugat.
PepLluís de la Rosa, director del TECNIO Centre Easy i del Smart Cities Master a la Universitat de Girona, ha presentat els nous ingredients que hi seran presents en la nova edició del màster com: estudi teòric i pràctic dels nous conceptes de tendència en tecnologia com són els smartcontracs o blockchain, i a més a més, els estudiants també treballaran amb drons.

També vàrem comptar amb la participació de Jose Antonio Donaire, vice-Degà de la Facultat de Turisme i investigador del grup de recerca Insetur a la Universitat de Girona, i amb la la presència d’en Genís Roca, president fundador de RocaSalvatella. Donaire va remarcar la importància d’apostar  per les humanitats, ja que un projecte smartcities que només compta amb l’ús d’eines i conceptes tecnològics queda coix sinó aposta també per  la part de coneixement humà i social: les persones, els usuaris de les ciutats i futures ciutats intel·ligents.

 

“De pedra picada”: Smart Cities Master a la UdG”

Escolta el reportatge de Catalunya Ràdio sobre el Màster Smart Cities a la Universitat de Girona.

Sant Cugat del Vallès i Hasselt, a Bèlgica, són les dues ciutats triades per a l’edició d’aquest any del Màster Oficial en ciutats intel·ligents que s’imparteix a l’Escola Politècnica de la Universitat de Girona. Durant el curs acadèmic, enginyers, geògrafs, arquitectes i professionals de branques ben diverses hi desenvolupen projectes de millora i eficiència urbana. Un dels projectes de futur amb què treballen són les “smart destinations”, és a dir, l’aplicació de les dades i els models d’anàlisi intel·ligent al sector del turisme. Però per arribar a camps d’actuació tan específics, primer els cal incloure un mètode d’interpretació de les dades molt més humanístic, que desenvolupi conceptes com ara el de participació ciutadana. Podeu seguir l’evolució dels seus treballs a smartcitiesmaster.udg.edu.

 

Smart Cities Master a la Universitat de Girona, l’agenda de la presentació

Dilluns 5/09 Sala de Graus, Facultat de Turisme de la Universitat de Girona.
8.45h.
Recepció i entrega de documentació.
9.00h. Presentació de benvinguda anirà a càrrec de la Il·lustríssima alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
9.30h. Conferència a càrrec del Dr. Jose Antonio Donaire, vice-Degà de la Facultat de Turisme i investigador de INSETUR-UdG.
10.00h. Presentació de la nova edició del Smart Cities Master a la Universitat de Girona a càrrec del catedràtic d’Universitat Dr. Josep Lluís de la Rosa, Director del Màster.
10.30h. Presentació d’un projecte d’innovació.
10.35h. Jaume Sala (estudiant màster) – Visualization and Mapping of Open Data.

11.00h. Pausa-cafè

11.30h. Conferència a càrrec de Sr. Genís Roca, president fundador de RocaSalvatella, empresa de serveis focalitzada en el desenvolupament de negoci a partir de les oportunitats que ofereixen les TIC.
12.00h. Presentacions dels projectes d’innovació dels nostres estudiants.
Bloc: Smart Urban Management
12.08 Gerard Gassol – Smart Flood Risk Management (Youtube)
12.16 Marc Fortuny – Car Free Districts and Smart Mobility
12.24 Federico Luque – Big Data applied to Mobility Sensors
12.32 Fernando Campos – Smart Industrial Development
12.40 David Rodríguez – Smart Waste Management
12.48 Vanessa Gálvez – Near Zero Energy Districts
12.56 Nil Juvanteny – Near Zero Energy Districts
Bloc: Smart Social and Economic Development
12.04 Islam Bouzgeunda – Citizen Engaged Urban Planning
13.12 Paola González – Crowdsourcing City Platforms
13.20 Albert Tapia – Smart Business and Commerce Strategy
13.28 Federico González – Smart Tourism Development (Youtube)

13.40h. Taules de debat (Zona del Claustre).

14.15h. Cloenda.

Social Media Team
author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*