Universitat de Girona: les 10 experiències

10 Jan
2017

“Universitat de Girona: 10 experiències que et recomanem quan passes per la UdG”

1 | 10 localitzacions entre facultats i escoles
Segurament tens un amic, un familiar, o un company de feina que passa o ha passat per algun d’aquestes facultats a la Universitat de Girona. Si mai has estat en alguna d’aquestes… et recomanem que hi facis una passejada! Un bon lloc per fer un cafè? el claustre de la Facultat de Turisme de la UdG. Una biblioteca gran i amb molts espais? La Facultat de Dret hi conecta directament amb la Biblioteca del campus de Montilivi. I així… moltes més racons que t’agradaran! I ara pels que esteu d’exàmens… segurament que necessitareu trobar un lloc per descansar o per concentrar-vos 🙂
Escola de DoctoratEscola Politècnica SuperiorFacultat de CiènciesFacultat de Ciències Econòmiques i EmpresarialsFacultat de DretFacultat de LletresFacultat de MedicinaFacultat de TurismeFacultat d’Educació i PsicologiaFacultat d’Infermeria

2| L’oficina de cooperació per al desenvolupament
Dins l’oferta de crèdits amb reconeixement acadèmic en els estudis de Grau, l’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament ofereix “crèdits de participació en activitats solidàries i de cooperació” a través de la realització de cursos i sessions pràctiques de voluntariat. L’obtenció d’aquests crèdits es fa mitjançant la combinació de la construcció de coneixements i desenvolupament d’habilitats i actituds a nivell teòric i pràctic. +info!

3| El Consell d’estudiants de la UdG

El Cd’E de la Universitat de Girona es reuneix periòdicament en plens i comissions de treball que deliberen sobre els temes que afecten el sistema universitari i marca les directrius a seguir.També participa en òrgans de govern als quals fa saber la veu dels estudiants. Mira el vídeo i contacta amb el Cd’E per més informació!

4| El Servei de Llengües Modernes de la UdG
Els cursos del Servei de Llengües Modernes són oberts a:
» Membres de la comunitat universitària (estudiants, PDI i PAS): tots els cursos
» Estudiants de la Fundació UdG: Innovació i Formació (amb matrícula vigent el curs 2016-17): anglès, francès i alemany
» Exalumnes de la UdG membres de l’Associació UdG Alumni-PostScriptum: anglès, francès i alemany
» Membres de les associacions vinculades a la UdG: anglès, francès i alemany
» Personal del Parc Científic i Tecnològic: anglès, francès i alemany
» Personal de l’Ajuntament de Girona i de la Generalitat: anglès, francès i alemany
» Tothom (tots els col·lectius i públic en general): cursos de català nivells C1 i C2, espanyol i xinès.
Tota la info del curs 2016-2017 a la web oficial!

5| El Parc Científic i Tecnològic de la UdG
El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona aglutina el coneixement, la recerca i la innovació desenvolupada per empreses catalanes de l’àmbit gironí. Promou l’intercanvi tecnològic i d’experiències entre els usuaris de l’espai, afavorint sinèrgies que esdevenen noves realitats empresarials i fomentant join ventures que reforcen el teixit econòmic gironí i, per extensió, català. Coneix totes les empreses i centres de recerca que s’ubiquen al parc!

6| El Servei d’Esports de la UdG
Des del Servei d’Esports es proposen diferents activitats esportives al llarg del curs acadèmic així com a l’estiu, obertes a tothom (tota la comunitat universitària i també per persones externes). Quin tipus d’activitats pots fer? Pilates, ioga, esquena sana, funky jazz, balls de saló, steps, força i estiraments, tai-txí, capoeira, i moltes altres més que trobaràs a la web o a la seva nova app!

7| Fundació UdG: innovació i formació
A la Fundació ofereixen una gran varietat de Cursos, Màsters, Cursos D’estiu, Diplomes de Post Grau, Cursos de Post Grau, Diplomes d’Especialització, Cursos d’Especialització, Idiomes, Jornades-tallers-seminaris… La Fundació està en contacte permanent amb els agents socials i empresarials, com també amb els col·legis professionals per tal de donar resposta a les necessitats formatives del món professional. Els estudis propis de la Fundació s’estructuren en 12 àrees de coneixement: Activitat Física i Esport, Administració Pública i Desenvolupament Local, Arts Visuals, Ciències de la Salut, Comunicació i Màrqueting, Desenvolupament Sostenible, Empresa, Economia i Dret, Enginyeria i Arquitectura, Humanitats i Ciències Socials, Idiomes, Psicologia i Educació, Turisme i Hostaleria. Consulta la web per +info!

8| Els Grups de Recerca de la UdG
L’activitat de recerca, transferència del coneixement i innovació a la Universitat de Girona es du a terme a través de més de 100 grups de recerca, vinculats a 22 departaments i 11 instituts de recerca. També hi juguen un paper important les càtedres, que promouen l’estudi i la recerca, i altres estructures com ara observatoris i laboratoris. El centenar de grups de recerca estan especialitzats segons àmbits de coneixement (científic, tecnològic, salut, humanístic o de les ciències socials). D’aquest grups, 40 estan reconeguts per la Generalitat de Catalunya.
La UdG també disposa dels Serveis Tècnics de Recerca i d’una biblioteca amb diferents seus i unitats. A través de l’Oficina d’Investigació i Transferència Tecnològica, la UdG gestiona els ajuts i la difusió i concreció de la recerca en la societat. El Parc Científic i Tecnològic és on es concreta físicament la majoria aquesta col·laboració i transferència tecnològica. Nosaltres com a centre de recerca i alhora fem transferència et recomanem que tinguis una experiència amb algun centre de recerca de la Universitat de Girona. Consulta els diferents grups de recerca segons l’àmbit que t’interessi i proposa col·laboració! Si vols més info sobre quina col·laboració (pràctiques, TFG, Màster SmartCities, …) pots fer amb el nostre centre, no dubtis en escriure’ns!

9| Borsa de treball per a estudiants i titulats
La Borsa de Treball és un Servei de la Universitat de Girona adreçat a afavorir la inserció laboral dels estudiants i titulats universitaris. Es tracta d’oferir les possibilitats més interessants d’incorporació al mercat laboral i fer d’intermediari entre les ofertes de les empreses i les demandes de feina. Consulta les ofertes laborals i les ofertes en pràctiques!

10| UdG Alumni – PostScriptum
UdG Alumni – PostScriptum compta avui amb més de 180 associats. A l’Associació hi teniu cabuda per una banda els antics-estudiants de totes les facultats de la UdG, els seus màsters, postgraus, cursos d’estiu, formació continuada, els estudiants vinguts del programa Erasmus, etc. I per l’altra totes aquelles persones que estimeu i que tingueu o hàgiu tingut relació amb aquesta universitat: professors, PAS, empreses i entitats. +info per formar-ne part!

Social Media Team
author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*